Välkommen till Visico.se


Visico VC801TXär en kombinerad fjärrkontroll och radiotrigger för Visico Intelligent 400 HHLR Plus, VE-200 Plus och Visico Elfin VL-200 Plus. Den är kompatibel med det inbyggda 16-kanalers radiosystemet som finns i dagens Visicoblixtar och kan användas dels som en radiotrigger (för att utlösa blixten trådlöst utan synkkabel) och som en smidig fjärrkontroll (för att t.ex ändra effekten på blixten!). Visico VC801TX är även kompatibel med Visico:s externa radiosystem VC816, som kan köpas till om man även vill kunna utlösa andra modeller/fabrikat av studioblixtar.

Visico VC801TX är kompatibel med den inbyggda radiomottagaren i Visico Elfin VL-200Plus, Visico VE 200 Plus och Visico Intelligent 400/600 HHLR Plus. Den är ej kompatibel med Visico 5 TTL. (Äldre Visico-blixtar har ingen inbyggd radiomottagare som stödjer VC801TX/816). Radiosändaren är mycket enkel att använda. Sändaren monteras i kamerans blixtsko och passar alla kameror med standard blixtsko. (Det går även att ansluta sändaren via en synkkabel.) Sen kan man man direkt på radiosändaren t.ex sänka eller höja effekten på studioblixtarna. Tänk så smidigt att slippa att springa fram till blixtarna för att ändra effekt när det kan skötas direkt på sändaren på kameran. På radiosändaren kan man även välja studioblixt (1-4), öka/minska effekten och och tända/ släcka inställningsljuset på blixtarna. Om det är flera fotografer på samma ställe, så kan man ställa in radiosystemet på olika kanaler, så att man undviker risken att man utlöser varandras studioblixtar.


Det är även möjligt att dela in sina blixtar i olika blixtgrupper (upp till 4 grupper). Sen kan man direkt på fjärrkontrollen (VC801TX) ändra blixteffekten för vald blixtgrupp. Pil-knapparna på sändaren används för öka eller minska effekten på vald blixt eller blixtgrupp. Man kan även tända eller släcka inställningslampan med fjärrkontrollen genom att hålla ↑-knappen eller ↓-knappen intryckt på fjärrkontrollen.
Max synktid: Upp till 1/250s.


På sidan av sändaren så finns det ett synkuttag för inkoppling av t.ex en blixtljusmätare. Då kan man t.ex gå fram till motivet och trycka på mätknappen på blixtljusmätaren, så triggas studioblixtarna via radiosystemet. Visico VC801TX levereras komplett med en kort synkkabel (28cm).

Tack vare att Visico VC801TX kommunicerar via radiosignaler (2,4GHz), så gör det inget om blixten är dold bakom t.ex en softbox eller ett paraply. Andra fördelar med att använda ett radiosystem är förstås att man slipper störande synkkablar på golvet och att radiosystemet inte störs ut av vanligt solljus från t.ex ett fönster. (Om man har stora glasade partier så är det lätt att optiska slavsensorer störs ut och bli "blinda" av solljuset.) Radiosystemet har stöd för 16 olika radiokanaler, som kan ställas in via DIP-strömbrytare i batterifacket. Det innebär att upp till 16 olika fotografer kan arbeta i samma hus utan att (av misstag) utlösa varandras studioblixtar. Både sändaren och blixtarna är fabriksinställda på kanal 0, så normalanvändaren behöver aldrig byta kanal på radiosystemet.


Visico lanserades på den svenska marknaden 2007 och blev snabbt en succé, tack vare hög driftsäkerhet, gedigen konstruktion, innovativ design och funktioner som överträffade andra högkvalitativa studioblixtar!

Bilderna är ljussatta med Visico blixtar.Följ Visico på Facebook.

Auktoriserade Återförsäljare i Sverige:

Scandinavian Photo AB

www.scandinavianphoto.se
0770-771100

PHOTAX P. Arvidsson Foto AB

www.photax.se
0481-14620


Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620


©2012-2016 Visico.se