Välkommen till Visico.se


Visico Elfin VL-200 Plus

Nya superlätta, portabla, smidiga och kompakta Visico ELFIN VL-200 Plus är instegsmodell till ett av marknadens största tillbehörsprogram. Tack vare att effekten är ställbar från 200Ws och ända ner till 6Ws och därmed kan användas för avancerad ljussättning, så är Visico® VL-200 Plus perfekt för såväl proffs, som behöver portabel utrustning som för den drivne amatören. Den nya PLUS-versionen har integrerad 16-kanalers radiomottagare och kan smidigt styras via fjärrkontroll VC801TX. Dessutom så har nya VL-200 Plus en avancerad slavtändare, med smart avkänning av Preflash.
Extremt exakt - Mikroprocessorstyrd studioblixt.

Det viktigaste av allt och själva anledningen till att man köper blixtar är Ljuset.
Linjäriteten och repetitionsnoggrannheten på Visico Elfin VL-200 Plus extremt exakt. Om effekten t.ex är inställd på 5.3 och man vrider ner effekt till 4.3 så sänker man effekten med ett steg (bländarsteg), dvs en halvering av ljusmängden. Effekten kan ställas in i tiondels bländarsteg (från 6.0 ner till 1.0, där 6.0 är max effekt och 1.0 lägst effekt).

APDS

Visico® ELFIN VL-200 Plus är utrustad med Automatic Power Dumping System (APDS), som ser till att kondensatorerna alltid är uppladdade till exakt rätt nivå och "dumpar" effekten vid sänkning av effekten.

Snabba uppladdningstider

Uppladdningstiden är 0.5-1,8 sekunder beroende på inställd effekt. Brinntiden är 1/800-1/1200 sekund och kan användas för att frysa snabba rörelser.
Fjärrstyr blixtarna från din sändaren på din kamera!

Visico VC801TX monteras i kamerans blixtsko och kan sen användas för att fjärrstyra blixtarna. Sändaren har standard blixtsko och passar till alla kameror. Sen kan man direkt på radiosändaren t.ex sänka eller höja effekten på studioblixtarna. Tänk så smidigt att slippa att springa fram till blixtarna för att ändra effekt när det kan skötas direkt på sändaren på kameran. På radiosändaren kan man även välja studioblixt (1-4), öka/minska effekten och och tända/ släcka inställningsljuset på blixtarna. Om det är flera fotografer på samma ställe, så kan man ställa in radiosystemet på olika kanaler, så att man undviker risken att man utlöser varandras studioblixtar. (VC801TX ingår i blixtpaketet med dubbla blixtar.)Användarvänlig

Visico® ELFIN VL-200 Plus är en användarvänlig studioblixt, med tydlig L.E.D-display, som visar inställd effekt. Den har dessutom utrustad med APDS, som automatiskt ser till att kondensatorerna i blixten alltid är uppladdade till rätt nivå. Visico® VL-200 Plus har ljudindikering, som kan kopplas in så att blixten avger en pip-signal när den är klar att användas . Blixten stödjer även ledljus-indikering, vilket innebär att ledljus-lampan tänds när blixten är klar att användas.

Inställningsljus
Visico® VL-200 Plus är utrustade med en 75 W halogenlampa som ledljus (avstängbart). Fördelen med dessa halogenlampor är att det är lättare att se hur ljuset faller i en miljö med starkt omgivande ljus, samt underlättar för kamerans AF-system att fokusera under dåliga ljusförhålllanden.


Uppdaterad slavsensor
Visico® Elfin VL-200 Plus har en inbyggd slavsensor, med Preflash-stöd, som detekterar såväl synligt- som infrarött blixtljus. När slavtändaren är aktiverad så utlöses blixten automatiskt av en annan blixt (studioblixt eller kamerablixt) eller med en IR-sändare.

Massor med tillbehör!
Visico VL-200 Plus har en reflektorfattning med "S-bajonett" (samma som Bowens, Godox, FotoBestway, NiceFoto, Stellar m.fl.) och således ett av marknadens största tillbehörsprogram (softboxar, spotkoner, skärmklaffar, bikakeraster och allt annat som en studiofotograf behöver.). Visico® ELFIN VL-200 har full "digital-kompatibilitet", eftersom blixten har digitalkamerasäker synkspänning (5 volt). CE-godkända.

På undersidan så finns uttag för nätkabel, strömbrytare och Ø 3,5mm synkuttag (samma typ av synkuttag som t.ex VE-200 Plus) för inkoppling av synkkabel eller externt radiosystem. På undersidan finns även låsning för paraplystången om man använder paraply. Paraplyfästet har en mycket fördelaktig placering, eftersom paraplyets mittpunkt blir mera centrerat över blixtröret.
Stativfästet på blixten passar alla belysningsstativ med standard blixtfäste (5/8", 16mm). Stativfästet på Visico VL-200 Plus har en Tilt-funktion, så att man kan vinkla blixten.

Blixtrör av plugin-typ.
Blixtröret är av plugin-typ, som enkelt kan bytas av användaren utan att man behöver skicka in blixten till en serviceverkstad.

VL-200 Plus drivs av 230V och anluts till ett vanligt, jordat eluttag.


Blixtpaket med 2 st Visico Elfin VL-200 Plus

Paketpris med 2 st blixtar, stativ, softboxar mm.
Visico® Elfin VL-200 Plus paketet är ett mycket modernt och portabelt studiopaket, komplett med softboxar, till riktigt bra pris! Lätt att använda tack vare stödsystem som APDS, ljudindikering och digital visning av inställd effekt. Ett lagom paket för fotografering av 1-4 personer och kan naturligtvis lika gärna användas för t.ex produktfotografering mm. Eftersom blixtarna levereras med softboxar i paketen så ingår det inga reflektorer.
Studiopaketet är körklart! Packa upp paketet och kom igång på ett par minuter. Det enda som du behöver är en kamera.Visico lanserades på den svenska marknaden 2007 och blev snabbt en succé, tack vare hög driftsäkerhet, gedigen konstruktion, innovativ design och funktioner som överträffade andra högkvalitativa studioblixtar!

Bilderna är ljussatta med Visico blixtar.Följ Visico på Facebook.

Auktoriserade Återförsäljare i Sverige:

Scandinavian Photo AB

www.scandinavianphoto.se
0770-771100

PHOTAX P. Arvidsson Foto AB

www.photax.se
0481-14620


Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620


©2012-2017 Visico.se